Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum

Vilket hotell väljer du, vad avgör?

Sök och boka hotell direkt

Till bokningen >>

Att välja hotell kan vara en lite knepig uppgift, särskilt om du ska resa till en plats där du har ett stort utbud att välja mellan. Hotellet är viktigt, det är helt klart, så det finns några saker du kan fundera på innan du gör din bokning.

Pris

Det är få förunnat att kunna strunta i priser. De flesta av oss har en budget att hålla oss till. Priset är förmodligen den sak du kikar på först, för att sedan undersöka övriga faktorer. Ett tips är bara att du inte sätter upp ett för snävt prisintervall. Om du till exempel väljer intervallet 700-900 kr, så kan du missa ett alldeles perfekt hotell som kanske erbjuder högklassiga rum för 1000 kr.

Standard

Det finns ett utmärkt hjälpmedel för att få en känsla för standarden på ett hotell. Det handlar självklart om ”stjärnorna”. På den internationella hotellskalan finns fem stjärnor, där ett hotell med låg standard har en eller två stjärnor och ett hotell i toppklass har fem stjärnor. Viktigt att tänka på är dock att alla möjliga faktorer läggs in i bedömningen och att läget inte sällan premieras lite extra. Ett trestjärnigt hotell med sämre läge kan ha lika god standard på rum och gemensamma faciliteter som ett femstjärnigt hotell med det bästa läget.

Restaurang och bar

Vill du kunna äta och dricka gott på hotellet eller spelar det ingen roll för dig om du måste gå ut på stadens gator för att hitta restauranger och barer? Om du tycker om bekvämlighet ska du naturligtvis välja ett hotell med egen restaurang och egen bar. För den ultimata bekvämligheten ska du kika efter erbjudanden om halvpension eller till och med all inclusive.

Läge

Hotellets läge påverkar priset på en hotellnatt i hög utsträckning. Ju längre bort från nöjen och service, desto billigare hotellrum. Det finns en anledning till att Scandic och andra liknande kedjor placerar sina hotell strax utanför stadskärnan.
Till bokningen >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *