Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum

Vandrarhem i Stockholm

Genom att bo på vandrarhem i Stockholm får man en god natts sömn utan att behöva betala hotellpriser. Det man sparar in på login kan man använda för nöje eller shopping i huvudstaden. I Stockholmsområdet finns ett hundratal vandrarhem. Den absoluta merparten av dessa ligger mycket centralt. Ungefär en tredjedel av vandrarhemmen i Stockholm är organiserade i antingen Svenska Turistföreningen eller SVIF (Svenska vandrarhem i förening). Det borgar för en god service och ett tryggt boende.

Vandrarhemmen i Stockholm finns i alla möjliga varianter. Några är inhysta i de vackraste byggnaderna i Gamla stan medan andra ligger vackert utplacerade i natursköna områden. Några vandrarhem har en tydlig hotellkänsla med något sämre möjligheter till självhushållning medan andra har den mer klassiska vandrarhemskaraktären med stora sovsalar och stora gemensamma ytor. Ett par av vandrarhemmen är faktiskt inhysta i större fartyg som ligger förtöjda i Stockholms vatten. Något som de flesta vandrarhem i Stockholm har gemensamt är dock att man erbjuder gratis internetuppkoppling via WiFi, relativt goda parkeringsmöjligheter och möjligheten att laga sin egen mat. Normalt erbjuds också frukost, mot erläggande av en mindre summa.

En natt på ett vandrarhem i Stockholm kostar från 200 kronor per person. Det priset gäller för sovplats i sovsal. För enkelrum får man räkna med att betala mellan 350–500 kronor per person och natt. För övernattningen kan man välja att ta med sig egna lakan eller hyra lakan på plats. Det är smidigt att kunna hyra lakan, särskilt om man vill resa lätt, men man ska räkna med en hyreskostnad på upp mot 100 kronor per person.

Överlag kan man säga att Stockholms vandrarhem håller god standard till bra priser. Ett av vandrarhemmen i Stockholm har faktiskt placerat sig på en topp-10-lista över de bästa vandrarhemmen i Europa. Det är Långholmens vandrarhem som placerade sig på åttonde plats i den engelska tidningen The Times ranking 2008.

3 bra vandrarhem i Stockhom

Är man på genomresa genom Stockholm eller vill besöka någon av stadens sevärdheter och inte vill bo så dyrt är vandrarhem ofta det bästa sättet att bo på. Vi har valt ut 3 vandrarhem runt om i staden som vi gärna vill lyfta fram och rekommendera till dig. Är du alltså osäker på var du ska bo under din nästa vistelse i Stockholm, ta då en titt ett snäpp ner så får du se vad vi tycker.

Rygerfjords Vandrarhem

Vill du ha ett lite annorlunda sätt att bo på rekommenderar vi Rygerfjords Vandrarhem. Detta vandrarhem är nämligen byggt av en båt som ligger i Stockholms hamn. Rummen är gamla hytter från båten som är nyrenoverade och ytterst fräscha. Hotellet är mycket prisvärt då det både ligger relativt centralt och nära till både Slussen och Gamla Stan. Utöver allt detta får du även gratis WiFi dygnet runt om du väljer att checka in på Rygerfjords Vandrarhem.

Skanstulls Vandrarhem

På Södermalm finner vi Skanstulls Vandrarhem, vilket är perfekt om du är i Stockholm för att shoppa, uppleva och gå ut på kvällarna. Du kan antingen välja mellan att sova i en sovsal för en billig peng, eller om ni är två kan ni gå ihop och boka ett dubbelrum för nästan samma pris per person. Vandrarhemmet är i helhet fräscht och det ingår otroligt mycket för det billiga priset.

City Hostel

Knappt 500 meter från centralstationen i Stockholm finner du City Hostel. Det gör vandrarhemmet till det ultimata om du vill ha nära till det mesta i staden. Har du inte nära till dit du ska är det bara att sätta sig på tunnelbanan eller hoppa på en buss så hamnar du snabbt där du vill vara. Det finns både trådlöst internet på vandrarhemmet, och har du ingen egen dator kan du låna en av vandrarhemmet helt utan kostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *