Boka hotell i Umeå – hotelltips

Umeå är Sveriges tolfte största stad och ett centrum för många industrier. Samtidigt växer turismen mycket snabbt, inte minst på grund av att fler och fler upptäcker stadens rika utbud av sevärdheter samt kultur- och naturliv. Efterfrågan på bra hotell i Umeå är stor och utbudet växer ständigt. Här är tre hotelltips på tre olika servicenivåer.

Best Western Hotel Botnia

Om du vill bo naturskönt och få all tänkbar service, och inte har några krav på omedelbar närhet till Umeå stadskärna, är Best Western Hotel Botnia ett utmärkt val. Hotellet ligger ungefär fem minuter med bil från både flygplatsen och de centrala delarna av Umeå, precis vid Umeälven. Rummen, som finns i tre standarder, är stilrent inredda och har alla tänkbara bekvämligheter. Frukostbuffé och kvällsbuffé ingår i priset. Hotellets restaurang serverar lunch med norrländska specialiteter och som gäst har du dygnet runt tillgång till varma drycker och frukt. Hotellet har även en relaxavdelning där du har möjlighet att boka behandlingar när som helst.

Till bokningen >>

Hotel Aveny

Hotel Aveny är ett av de mest populära hotellen i centrala Umeå. Sammanlagt finns 87 rum i två olika rumstyper (enkelrum och dubbelrum). Rummen är elegant och stilrent inredda i en modern skandinavisk design. Givetvis finns alla tänkbara bekvämligheter tillgängliga oavsett vilket rum du väljer. En del av dubbelrummen har utökad service i form av bubbelbadkar, badrockar, med mera. Restaurangen, Angelini, serverar italiensk mat. Baren Pipes of Scotland är en mysig inrättning som bland annat kan ståta med hela 58 olika sorters whisky.

Ok Hotell

Ok Hotell är ett tvåstjärnigt hotell beläget i ett bostadsområde knappa 10 minuter till fots från centrala Umeå och knappt fem minuter från friluftsmuseet Gammlia. Rummen, som finns i tre olika typer, är ganska enkelt inredda, men det går inte att klaga på servicen. En generös frukostbuffé serveras varje morgon. Hotellet har ingen restaurang, men en närbutik ligger i nästan direkt anslutning till entrén.

Till bokningen >>

Sevärdheter i Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *