Stugboenden i Sälen

När vintersäsongen är på intågande är det hög tid att börja söka efter stugor som du kan hyra under den planerade vistelsen i Sälenfjällen.

Stugor är det traditionella och typiska boendeformen man väljer när man bokar sin skidsemester. Att bo på hotell, vandrarhem eller bed & breakfast är ju också vanliga former av boenden men här fokuserar vi på stugor när man åker på skidsemester. Vi har kollat på stugor i Sälen via Stugknuten.com som är en sajt för stugförmedling i hela Sverige.

Fördelen med att hitta stugor att hyra via t ex Stugknuten och andra förmedlingssidor är att det du kommer i direkt kontakt med ägaren/uthyraren. Det kan oftast resultera i billigare hyrespriser eftersom det inte är någon mellanhand som ska ha sin del av kakan vilket gör att privata stugägare kan erbjuda bra priser jämfört med t ex Skistar.

I Sälen finns ett antal destinationer som brukar vara populära för skidresor vilka är Lindvallen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället, Stöten eller Näsfjället som alla finns i Sälenfjällen. Innan man åker vägen upp till Sälenfjällen så passerar man Kläppen vilken också är en populär destination som har storsatsat de senaste åren och investerat hårt i att utveckla skidanläggningen med bl a den nya skidliften Gondolen.

Faktorer som kan ha betydelse för dig är närhet till skidliftar och skidspår. Prisfrågan är ofta av stor betydelse också, söker du billiga stugor i Sälen eller är lyx och komfort viktigare? Vill du ha gångavstånd utan att behöva åka bil eller skidbuss är det Ski In Ski Out lägen som gäller för strugan? Även närhet till affärer, nöjen och restauranger är ibland viktiga. Men att bo i en avsides stuga i Sälens fjällvärld är väldigt mysigt vilket kan vara det viktigaste för många.

Vad brukar ingå i stughyran?

När du hittat en passande stuga i ditt valda skidområde i Sälen och ska gå vidare med bokningen så behöver du läsa på om uthyrningsobjektet och vad som ingår i korttidshyran.

Du kan räkna med ett fast pris för vistelsen där el och vatten ingår. Ett fast pris per dygn, weekend, kortvecka eller helvecka brukar anges. Priset varierar ofta beroende på om det är lågsäsong eller högsäsong, samt om det är en storhelg eller skollov. Vanligtvis infaller de dyraste veckorna under jul, nyår, sportlov och påsk.

Andra saker som kan vara bra att hålla koll på är om det finns parkering med eluttag för motorvärmare. Är det tillåtet med hundar och djur kan också spela roll.

Som sagt, läs på så förväntningarna faller ut väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *