Boka billiga hotell i Stockholm

Välkommen till vår sida som riktar sig mot dig som är på jakt efter att boka ett hotell i Stockholm billigt. Som bekant är internet ditt effektivaste verktyg i jakten på billiga hotell i Stockholm eftersom du snabbt och lätt kan hitta och jämföra olika hotell i det område du söker efter. Är du inte intresserad av att betala onödigt mycket pengar för att bo på hotell, kan det löna sig att söka billiga hotell genom oss.

Jämför Stockholms alla hotell och hitta bästa hotellet >>

Tips på prisvärda billiga hotell i Stockholm

Stockholm har som Sveriges största stad också flest hotell i landet att välja mellan. Därför är det inte alltid lätt att veta vilka av dessa som faktiskt blir billigast. Vi har valt att ge dig några tips på billiga hotell i Stockholm som trots sitt låga pris garanterat kommer att ge dig ett par nätter god sömn.

Det finns närmare 200 hotell i Stockholm med omnejd. Det kan därför vara svårt att välja vilket hotell du vill bo på, särskilt om du vill att din hotellvistelse ska vara så prisvärd som möjligt. Kanske har du fått en rekommendation om ett visst hotell. Då kan du med fördel välja det hotellet. Annars kan du läsa vidare för att få tips på prisvärda hotell i Stockholm.

När man reser till huvudstaden för att roa sig kan man se en mer exklusiv hotellvistelse som en del av upplevelsen, men de flesta som åker till Stockholm och övernattar på hotell spenderar förmodligen inte särskilt mycket tid på hotellrummet. Det är betydligt mer givande att ge sig ut på äventyr i staden och uppleva det rika kultur- och nöjesutbudet. Att då spara in lite pengar på hotellet gör att man får mer pengar över för annat. Här är tips på billiga hotell i Stockholm City.

Best Western Columbus Hotel

best western columbus hotelEtt prisvärt hotell i Stockholm ska erbjuda god standard och många bekvämligheter till ett klart godkänt pris. Best Western Columbus Hotel är ett sådant hotell. Hotellet ligger på Söder i en anrik byggnad från senare delen av 1780-talet. Rummen och de gemensamma ytorna är inredda i lite äldre stil. Persiska mattor pryder golven. Väggarna pryds av vackra målningar och porträtt. Gemytligt är det minsta man kan säga om det här hotellet! Frukost ingår givetvis i priset för en hotellnatt.

Pris och bokning >>

Kungsbron Hotel

Kungsbron Hotel, beläget precis vid Stockholm Central, är ett designhotell med budgetpriser. Här bor du mycket centralt i exklusivt inredda rum utan att behöva spendera hela reskassan. Alla de 151 hotellrummen har rymliga badrum. Vissa har till och med egen bastu och bubbelbad. Givetvis är platt-TV och gratis trådlöst internet standard. Du väljer mellan enkelrum, dubbelrum och sviter.

Pris och bokning >>

Queen’s Hotel

På Drottninggatan, Stockholms främsta gata för shopping, ligger Queen’s Hotel. Ett bättre läge än så här går knappast att hitta. Samtidigt är priset för en hotellnatt på Queen’s Hotel helt klart överkomligt. Du väljer mellan enkelrum, dubbelrum, trebäddsrum och familjerum. Rummen är inredda i klassisk hotellstil i lite mörkare och mer ombonade färger. Alla rum har platt-TV, trådlöst internet och relativt rymliga badrum med duschkabin. Te och kaffe serveras kostnadsfritt dygnet runt. Någon restaurang finns inte på hotellet men du har många restauranger att välja mellan i området omkring hotellet.

Pris och bokning >>

Hotel J

Hotel J - Nacka StrandVid Nacka Strand finner du ett lite lyxigare hotellalternativ vid namn Hotel J. Det är ett hotell med en inredningsstil och design hämtad från amerikanska och svenska segelmiljöer. Inredningen går i det marina temat, såväl hotellrum, lobby och restaurangen med mycket skaldjur på menyn. Sommartid när värmen ligger på kopplar du av på den härliga terrassen vid vattnet med härlig utsikt. Båtvägen tar det inte lång tid mellan centrala Stockholm och Hotel J, annars går det utmärkt att hoppa på SL-bussen i närheten av hotellet.

Pris och bokning >>

Hotel Micro

På Hotel Micro får du minsta möjliga antal faciliteter till ett mycket lågt pris. Trots detta är det inget fel på vare sig hygien eller kvalitet på rummet. Hotellet ligger relativt centralt då det endast är en fjorton minuters promenad till centralstationen där man enkelt kan transportera sig till övriga delar av huvudstaden. Det man kan säga som positivt när det gäller faciliteter på Hotel Micro är att alla gäster erbjuds gratis trådlöst Internet. Förutom detta är hotellet i stort sett bara en plats att spendera nätterna billigt på.

Till bokning >>

City Lodge Stockholm

På City Lodge Stockholm kan du bo billigt, samtidigt som du får tillgång till lite fler faciliteter än vad du får hos Hotel Micro. Här får du till exempel ett förvaringsskåp där du kan låsa in dina prylar, plus att du även får tillgång till tvättmöjligheter. Som standard på de flesta vandrarhem och hotell får du även gratis Internet, och har du inte med dig en laptop kan du får låna en stationär dator att surfa på.

Till bokning >>

Best Hostel Old Town

Best Hostel Skeppsbron stockholmVill du bo billigt i Gamla Stan så är Best Hostel Old Town stället för dig. Billigast kommer du undan om du sover i en sovsal. Man delar för det mesta rum med 4-5 andra personer. Sett till priset kan det dock vara värt det om man känner att man inte vill lägga sina pengar på ett riktigt bra boende.

Till bokning >>

Rex Petit

Om man kan tänka sig att bo trångt är Rex Petit ett utmärkt budgetval. Rex Petit ligger vackert på en lugn gata i Vasastan, bara fem minuters promenad från Stockholms nöjes- och shoppinggator. När man tar in på Rex Petit övernattar man i dubbelrum där den ena sängen är placerad ovanför den andra. Rummen är nämligen ganska små och kompakta. Kompletta badrum finns i nästan alla rum. Frukost ingår i priset och alla rum är utrustade med trådlöst internet och platt-TV.

Pris och bokning >>

Rygerfjord Hotell

Rygerfjord hotel & hostelRygerfjord är ett hotell och vandrarhem som ligger inhyst i en vacker gammal båt som ligger för ankar vid Söder Mälarstrand. Letar man efter riktigt billiga hotell i Stockholm är Rygerfjord Hotell ett givet alternativ. Här finns såväl vandrarhemsrum som rum av enklare hotellstandard. Något man absolut inte behöver göra avkall på är utsikten. De flesta rum har en vacker utsikt över Mälaren och Stockholm.

Pris och bokning >>

Hotel Söder

Mitt på Söder, vid Medborgarplatsen i Stockholm, ligger Hotel Söder. Här är rummen små, och priserna likaså. Man kan välja mellan enkelrum, dubbelrum och trippelrum, alla inredda i skandinavisk design med ljusa färger och hög kvalitet på alla möbler och inredningsdetaljer. Trådlöst internet och stor platt-TV är standard. Badrummen är kaklade och relativt rymliga.

Pris och bokning >>

Lägre klass på billiga hotell i Stockholm?

Att bo på billigare hotell behöver inte betyda att du kommer bo på något dåligt eftersatt hotell med dålig service. De flesta billiga hotellen i Stockholmsområdet håller lägst trestjärnig klass som är av mycket god standard.

Hotell Stockholm

Stockholm som är vår vackra och ståtliga huvudstad är väldigt stor och det kan vara svårt att få en bra översikt av hotell i olika områden. Kanske letar du efter hotell runt Södermalm, Östermalm eller är ute efter något billigt hotell i Vasastan. Oavsett vilket område i Stockholm du söker hotell, kommer du kunna sortera fram alla billiga hotell i respektive stadsdel i Stockholm på sajten Hotellet.se

Billigast hotell i Stockholm?

Vilket är då det absolut billigaste alternativen för att bo i Stockholm på hotell? Generellt ska du titta efter hotellkedjor i det lägre prissegmentet som erbjuder hotellrum med väldigt ”smal” och effektiv service. I jakten på effektivisera och göra hotellen billigare, utvecklar och implementerar hotellkedjorna ständigt nya metoder för att automatisera så mycket som möjligt av processerna. Vissa hotell är helt obemannande och har endast städ- och servicepersonal. Du checkar in med ditt bokningsnr vid en dataterminal på hotellet varvid du får tillgång till ditt hotellrum där allt redan finns. Frukosten kan liknas vid flygplansmat, man blir serverad en färdig frukostbricka när det är dags att äta. Visst kan dessa hotell kännas väldigt strama och opersonliga, men passar mycket väl när du endast behöver övernattning med enklare hotellstandard. De uppfyller gott å väl de behov man har när man söker billiga hotell.

Hur hitta billigare hotell i Stockholm?

I Stockholm är det ett obestridligt faktum att ju närmare centrum du kommer, desto dyrare blir både mat och boende. När det gäller hotell är vissa av de mer exklusiva hotellen i centrala Stockholm faktiskt bland de dyraste i hela Europa. Självklart får du också en oöverträffad service, men många gånger är prislappen för hotellvistelsen i största laget. Hur gör du då för att hitta billigare hotell i Stockholm? Här är tre bra tips.

Till bokningen >>

Sänk dina krav på standard och service

I centrala Stockholm finns en mängd hotell och pensionat som har en eller två stjärnor enligt den internationella hotellskalan. Det är dessa hotell du framför allt kan fokusera på om du vill hitta billigare hotell i Stockholm. Inte sällan är hotellen små familjeägda hotell, alternativt ingår i en kedja av vandrarhem. Om du väljer ett sådant hotell kan du räkna med att tvingas avstå från vissa bekvämligheter såsom eget badrum, restaurang, spa/gym, minibar och liknande. Vad du får är helt enkelt en bekväm säng för natten. Frukost brukar dock nästan alltid ingå i priset.

Besök Stockholm vid rätt tillfälle

Högsäsongen för besök till Stockholm är maj-augusti. Under dessa månader kan du räkna med att efterfrågan på hotell i huvudstaden är mycket hög, vilket också avspeglar sig i priserna. Om du vill komma billigare undan ska du försöka undvika högsäsong. Ett alternativ är att boka i god tid innan ditt besök. Bokar du någon eller några månader i förväg kan du nämligen ofta undvika pristillägget som uppstår på grund av den ökade efterfrågan.

Sök dig utanför centrum

Priset för en hotellnatt i Stockholm blir några kronor billigare för varje 100 meter bort från centrum du kommer. I Stockholms förorter kan priset för en hotellnatt vara nästan hälften av vad du måste betala för ett motsvarande hotellrum på ett hotell mitt i centrum. Med de utmärkta kommunikationerna i Stockholm kan du komma in till centrum på nolltid även om du faktiskt bor en bit utanför stan.

Till bokningen >>

Vandrarhem i Stockholm

Genom att bo på vandrarhem i Stockholm får man en god natts sömn utan att behöva betala hotellpriser. Det man sparar in på login kan man använda för nöje eller shopping i huvudstaden. I Stockholmsområdet finns ett hundratal vandrarhem. Den absoluta merparten av dessa ligger mycket centralt. Ungefär en tredjedel av vandrarhemmen i Stockholm är organiserade i antingen Svenska Turistföreningen eller SVIF (Svenska vandrarhem i förening). Det borgar för en god service och ett tryggt boende.

Vandrarhemmen i Stockholm finns i alla möjliga varianter. Några är inhysta i de vackraste byggnaderna i Gamla stan medan andra ligger vackert utplacerade i natursköna områden. Några vandrarhem har en tydlig hotellkänsla med något sämre möjligheter till självhushållning medan andra har den mer klassiska vandrarhemskaraktären med stora sovsalar och stora gemensamma ytor. Ett par av vandrarhemmen är faktiskt inhysta i större fartyg som ligger förtöjda i Stockholms vatten. Något som de flesta vandrarhem i Stockholm har gemensamt är dock att man erbjuder gratis internetuppkoppling via WiFi, relativt goda parkeringsmöjligheter och möjligheten att laga sin egen mat. Normalt erbjuds också frukost, mot erläggande av en mindre summa.

En natt på ett vandrarhem i Stockholm kostar från 200 kronor per person. Det priset gäller för sovplats i sovsal. För enkelrum får man räkna med att betala mellan 350–500 kronor per person och natt. För övernattningen kan man välja att ta med sig egna lakan eller hyra lakan på plats. Det är smidigt att kunna hyra lakan, särskilt om man vill resa lätt, men man ska räkna med en hyreskostnad på upp mot 100 kronor per person.

Överlag kan man säga att Stockholms vandrarhem håller god standard till bra priser. Ett av vandrarhemmen i Stockholm har faktiskt placerat sig på en topp-10-lista över de bästa vandrarhemmen i Europa. Det är Långholmens vandrarhem som placerade sig på åttonde plats i den engelska tidningen The Times ranking 2008.

3 bra vandrarhem i Stockhom

Är man på genomresa genom Stockholm eller vill besöka någon av stadens sevärdheter och inte vill bo så dyrt är vandrarhem ofta det bästa sättet att bo på. Vi har valt ut 3 vandrarhem runt om i staden som vi gärna vill lyfta fram och rekommendera till dig. Är du alltså osäker på var du ska bo under din nästa vistelse i Stockholm, ta då en titt ett snäpp ner så får du se vad vi tycker.

Rygerfjords Vandrarhem

Vill du ha ett lite annorlunda sätt att bo på rekommenderar vi Rygerfjords Vandrarhem. Detta vandrarhem är nämligen byggt av en båt som ligger i Stockholms hamn. Rummen är gamla hytter från båten som är nyrenoverade och ytterst fräscha. Hotellet är mycket prisvärt då det både ligger relativt centralt och nära till både Slussen och Gamla Stan. Utöver allt detta får du även gratis WiFi dygnet runt om du väljer att checka in på Rygerfjords Vandrarhem.

Skanstulls Vandrarhem

På Södermalm finner vi Skanstulls Vandrarhem, vilket är perfekt om du är i Stockholm för att shoppa, uppleva och gå ut på kvällarna. Du kan antingen välja mellan att sova i en sovsal för en billig peng, eller om ni är två kan ni gå ihop och boka ett dubbelrum för nästan samma pris per person. Vandrarhemmet är i helhet fräscht och det ingår otroligt mycket för det billiga priset.

City Hostel

Knappt 500 meter från centralstationen i Stockholm finner du City Hostel. Det gör vandrarhemmet till det ultimata om du vill ha nära till det mesta i staden. Har du inte nära till dit du ska är det bara att sätta sig på tunnelbanan eller hoppa på en buss så hamnar du snabbt där du vill vara. Det finns både trådlöst internet på vandrarhemmet, och har du ingen egen dator kan du låna en av vandrarhemmet helt utan kostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *