Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum

Hitta billigare hotell i Stockholm

I Stockholm är det ett obestridligt faktum att ju närmare centrum du kommer, desto dyrare blir både mat och boende. När det gäller hotell är vissa av de mer exklusiva hotellen i centrala Stockholm faktiskt bland de dyraste i hela Europa. Självklart får du också en oöverträffad service, men många gånger är prislappen för hotellvistelsen i största laget. Hur gör du då för att hitta billigare hotell i Stockholm? Här är tre bra tips.

Till bokningen >>

Sänk dina krav på standard och service

I centrala Stockholm finns en mängd hotell och pensionat som har en eller två stjärnor enligt den internationella hotellskalan. Det är dessa hotell du framför allt kan fokusera på om du vill hitta billigare hotell i Stockholm. Inte sällan är hotellen små familjeägda hotell, alternativt ingår i en kedja av vandrarhem. Om du väljer ett sådant hotell kan du räkna med att tvingas avstå från vissa bekvämligheter såsom eget badrum, restaurang, spa/gym, minibar och liknande. Vad du får är helt enkelt en bekväm säng för natten. Frukost brukar dock nästan alltid ingå i priset.

Besök Stockholm vid rätt tillfälle

Högsäsongen för besök till Stockholm är maj-augusti. Under dessa månader kan du räkna med att efterfrågan på hotell i huvudstaden är mycket hög, vilket också avspeglar sig i priserna. Om du vill komma billigare undan ska du försöka undvika högsäsong. Ett alternativ är att boka i god tid innan ditt besök. Bokar du någon eller några månader i förväg kan du nämligen ofta undvika pristillägget som uppstår på grund av den ökade efterfrågan.

Sök dig utanför centrum

Priset för en hotellnatt i Stockholm blir några kronor billigare för varje 100 meter bort från centrum du kommer. I Stockholms förorter kan priset för en hotellnatt vara nästan hälften av vad du måste betala för ett motsvarande hotellrum på ett hotell mitt i centrum. Med de utmärkta kommunikationerna i Stockholm kan du komma in till centrum på nolltid även om du faktiskt bor en bit utanför stan.

Till bokningen >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *