Flyg till Gotland

Gotland är sommarparadiset för många, såväl ung som gammal. Det är något med havet, de medeltida miljöerna i staden Visby och den vackra naturen. Att det i Visby under sommarmånaderna öppnas en restaurang, en bar eller en nattklubb i vart och vartannat gathörn är en annan sak som lockar semesterfirare.

På vintern är intresset för att resa till Gotland av naturliga skäl lite mindre, men en weekend-resa till Gotland och Visby är något som blir mer populärt. En anledning är att priserna på såväl boende som nöjen är betydligt lägre på vintern än på sommaren.

Gotland har mycket goda förbindelser med det svenska fastlandet. Ett alternativ är att ta färjan över till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn, men flyget är oftast det naturliga valet. För dig som söker flygresor till bra priser rekommenderar vi att besöka BilligaFlygresor.se och boka flygbiljetter till Gotland.

Flygbolag med flyg till Gotland

Det finns ett större antal flygbolag som erbjuder flyg till Gotland och det är inte många större orter i Sverige som inte har en direktlinje till Visby. Gotlandsflyg är ofta det naturliga valet för flygresor till Gotland för den som bor i de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Gotlandsflyg har dagliga avresor till Gotland året om. Under sommarmånaderna utökar Gotlandsflyg antalet linjer avsevärt. Detsamma gäller flygbolagen Skyways, SAS, Norwegian och Cimber Sterling. Under juni, juli och augusti finns sammanlagt ett 20-tal flyglinjer mellan fastlandet och Gotland.

Flygplatsen Visby Airport

Gotland är en glest befolkad ö och det finns därför bara en civil flygplats på ön, nämligen Visby Airport. Flygplatsen ligger knappt fyra kilometer norr om centrala Visby. Kommunikationerna mellan Visby Airport och centrala Visby är tyvärr inte särskilt goda. Närmsta hållplats för lokaltrafiken ligger cirka kilometern från flygplatsen. Det enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till Visby är med taxi. Eftersom de flesta väljer detta alternativ kan det vara en god idé att boka taxin i förväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *