Turistguide Jönköping

Staden Jönköping, vackert belägen precis vid Vätterns södra strand, är en stad som har något för alla. Staden lever, precis som de flesta andra städer i Sverige, upp främst på sommaren, men även under de andra årstiderna behöver du inte leta länge för att hitta nöjen och sevärdheter och spännande aktiviteter.

För dig som är intresserad av djur och natur kan ett besök vid Domneån rekommenderas. Domneån ringlar sig genom en i princip orörd natur, genom mossar, vildmark och urskog. Vid Dumme mosse kan du göra en vandring genom vad som brukar kallas södra Sveriges sista riktiga vildmark. I Jönköping finns även flera museer med inriktning mot djur och natur, bland annat Fågelmuseet (med närmare 1500 olika fåglar) och Friluftsmuseet.

I kategorin museer ska också nämnas Huskvarna stadsmuseum, där du kan lära dig mer om Jönköpings medeltida historia, Husqvarna Fabriksmuseum, där du kan följa industriföretaget Husqvarnas historia från 1700-talet, samt John Bauers museum.

När det gäller aktiviteter är Vättern i högsta grad i centrum. Från Jönköping kan du åka på spännande kryssningar, göra ett besök på den fascinerande ön Visingsö och uppleva olika fartfyllda äventyr på sjön. Sommartid är stränderna mot Vättern populära tillflyktsorter, men du ska inte vara rädd för kallt vatten för att bada. Vättern är en mycket djup sjö och den blir aldrig riktigt varm.

Du behöver dock inte bege dig ut på sjön för att uppleva spännande aktiviteter i Jönköping. I centrala Jönköping finns mycket att göra. En sak som är lite speciell med Jönköping är att man har flera bowlinghallar. Bowlinghallarna har dessutom restauranger så du kan passa på äta och dricka gott. Om du inte är intresserad av att spela bowling kan du givetvis äta och dricka gott även på andra ställen. Jönköping är en restaurang- och krogtät stad. Många av de bästa restaurangerna ligger invid strandpromenaden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *