Boendetips för sommarsemester i Jönköping

Jönköping är en riktig sommarstad. Staden ligger precis på stranden till Vättern och bjuder både på en härlig stadskärna med många sevärdheter och lummiga och vackra omgivningar. Dessutom ligger sommardestinationen Gränna strax utanför staden. Visingsö, som ligger i Vättern en kort båttur från Gränna är också en populär destination för turister.

För en sommarsemester i Jönköping finns ett stort antal boenden att välja mellan. Jönköping är en stor stad, med omkring 130 000 invånare, och staden har ett mycket stort antal hotellrum per invånare. Här är tre boendetips för din sommarsemester i Jönköping.

City Hotel Familjen Ericsson’s

city-hotel-familjen-ericssonsFör en lite mer familjär hotellkänsla och en lite billigare hotellvistelse är trestjärniga hotellet City Hotel Familjen Ericsson’s ett bra tips. Hotellet ligger på Västra Storgatan bara cirka 100 meter från både järnvägsstationen och Vätterns strand. Bland hotellets faciliteter märks ett spa och en restaurang. Servicegraden är utmärkt och hotellet får genomgående mycket höga betyg av gästerna.

Till bokningen >>

Best Western Plus John Bauer Hotel

Om du vill bo ”ståndsmässigt” med all tänkbar service mitt i centrala Jönköping bara ett stenkast från stadens främsta attraktioner och nöjesgator, är fyrstjärniga hotellet Best Western Plus John Bauer Hotel ett utmärkt val. Hotellet ligger på Södra Strandgatan precis vid Munksjön. Hotellet är försett med faciliteter som gym och relax, och har både en à la carte-restaurang och en elegant lobbybar. Hotellet har totalt 100 rum i flera storlekar och med olika servicegrader.

Till bokningen >>

STF Hostel Jönköping/Norrahammar

stf hostel jönkopingDet finns ett antal vandrarhem och pensionat i Jönköping med omnejd, men inget ligger så vackert som Hostel Jönköping/Norrahammar. Vandrarhemmet ligger cirka 10 kilometer söder om centrala Jönköping inrymt i en herrgård från 1600-talet. Omgivningarna är lummiga och det finns mängder av vandringsleder i närområdet. Rummen är modernt inredda och det finns ett gemensamt fullutrustat kök för matlagning.

Till bokningen >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *