Aktiviter och nöjen på semestern i Halmstad

Halmstad är en av Sverige främsta turistorter på sommaren. Stadens läge, precis vid den vackra kusten mot Laholmsbukten, och sandstränderna som kantar kustremsan, gör Halmstad till ett paradis för alla som tycker om sol, bad och nöjen på sommaren.

Vid en semester i Halmstad finns det många aktiviteter och nöjen att prova på och uppleva. Den kulturintresserade kan säkerligen spendera en hel dag med att bara promenera omkring i Halmstads gamla stadskärna, där det finns mängder av sevärdheter att upptäcka. Ett besök på något av stadens alla museum, såsom till exempel det berömda Hallands Konstmuseum, kan också rekommenderas.

För barnfamiljen finns många spännande aktiviteter i Halmstad. Ett populärt utflyktsmål är Halmstad Äventyrsland, som omfattar bland annat ett vattenland, en dinosauriepark samt mängder av åkattraktioner. Go-kart, äventyrsgolf och kanotpaddling är andra exempel på aktiviteter för barnfamiljen.

För de lite äldre besökarna kan Halmstad ståta med en mängd högklassiga restauranger och uteställen. Utelivet är koncentrerat till centrala Halmstad, på båda sidor om ån Nissan.

Östra stranden

Cirka två kilometer söder om Halmstad ligger Östra stranden, som är en av Sveriges absolut längsta sandstränder. På en sträcka av cirka sex kilometer löper en silkeslen sandstrand som sommartid lockar till sig många tusen besökare varje dag.

På den södra delen av Östra stranden ligger Hagöns naturreservat som är ett av de främsta naturreservaten för smågnagare och fåglar i hela Sverige.

Golf

Utanför Halmstad ligger flera mycket bra golfbanor och det är en inte obetydlig del av turisterna till staden som spenderar en vecka eller två med att prova på de olika banorna. Några av de bästa banorna i Halmstad är Haverdals Golfklubb, Ringenäs Golfklubb och Halmstad Golfklubb. Banorna ligger som på ett pärlband utmed kusten norr om Halmstad. Intill flera av golfbanorna finns stugor och andra boenden att hyra så att man kan bo bara några meter från utslaget på första tee.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *